Over ons

Print Friendly, PDF & Email

Behandelaars AnnekeIn mei 1977 ben ik (Anneke Freij-Schaap) met de praktijk voor fysiotherapie gestart. Al snel had ik de behoefte verdieping in mijn werk aan te brengen en heb ik de opleiding Neuro Developmental Treatment  voor kinderen met goed gevolg afgerond. Daarna volgde ik, opnieuw met goed gevolg, de opleiding tot Sportfysiotherapeut bij de Stichting Wetenschap en Scholing. Het feit dat Jacques in zijn werkkring binnen het Medisch Spectrum Twente eveneens te maken had met kinderen met ontwikkelingsproblemen maakte hem tot een waardevol adviseur.Van zijn kwaliteiten als sportfysiotherapeut en trainer maakten wij in de praktijk eveneens dankbaar gebruik.

Sinds 2000 participeer ik in het Fyranet, dit is een project dat beoogt de samenwerking tussen reumatologen en in de reumatologie gespecialiseerde fysiotherapeuten te verbeteren. Om ook patienten met problemen van oedemateuze en oncologische aard op verantwoorde wijze te kunnen behandelen sta ik sinds 2004 eveneens in het kwaliteitsregister van het KNGF als oedeemfysiotherapeut, de opleiding deed ik bij het Nederlands Paramedisch Instituut. In directe relatie hiermee ben ik mij gaan orienteren met betrekking tot de diverse compressie-mogelijkheden die gebruikt kunnen worden bij de diverse oedemen. Middels scholingstrajecten bij het NPI, Stichting Lymfologie Centrum Nederland, Fysiotek, CircAid en Farrowwrap meen ik te beschikken over de mogelijkheid om patienten goed te kunnen adviseren met betrekking tot de te kiezen vorm van compressie.

Middels een scala aan cursussen op het gebied van tapen heb ik mij bekwaamd ten aanzien van o.a. Medical Taping Concept voor gevorderden, orthopedisch tapen, tapen volgens McConnel en lymftaping.

De ambitie om het beroep uit te dragen op een wijze die past binnen het huidige tijdsbeeld deed ons besluiten de praktijk te verhuizen naar een nieuwe lokatie. Sinds april 2008 zijn wij gevestigd op het huidige adres. Femke werkt naast haar werkzaamheden in het MST inmiddels ook in de praktijk en Jacques assisteert met betrekking tot de administratie, organisatie en training. Omdat ikzelf de opleiding tot oedeemfysiotherapeut bij het NPI heb gedaan is het mooi dat Femke soortgelijke cursus deed bij Pro Education volgens de methode Vodder.

In juni 2012 ben ik van plan bij het NPI een aanvullende cursus te doen met betrekking tot beweegprogramma’s voor patienten met osteoporose. Volgens mij een mooie aanvulling op het scala aan behandelmogelijkheden die wij nu reeds aanbieden voor patienten met chronische aandoeningen.